亚搏体育网站

高考英语阅读理解主旨大意题解题技巧,送给备考的你

发布时间:2020-01-21

《普通高中英语课程标准(2017年版)》提出学生对语篇整体理解的要求。具体的语言技能内容要求为:从语篇中提取主要信息和观点,理解语篇要义。区分、分析和概括语篇中的主要观点和事实。

此项考查要求学生通过阅读文章,抓住文章的主旨大意所在,在理解文章内容的基础上,找到文章大意或段落大意,主要考查学生归纳概括信息的能力。

主旨大意题是高考阅读理解中常考的题型之一,主要考查考生把握全文主题和理解中心思想的能力。通常以选择文章最佳标题(title/topic),概括文章中心大意(main idea)、文章段落大意(topic)等形式出现。主旨大意题是阅读理解题中的高难度题型,属于能力型题目。

研究近几年课标地区的高考阅读理解题可以发现,主旨大意题几乎年年都有,而且在大部分地区的阅读理解题中会有1~3道此类题。其考查形式主要有以下几种:

1、标题概括类

做此类试题时,要注意标题的三个特性,即醒目性、概括性和针对性。解题时要抓住文章的首尾段和每一段的首尾句,要注意贯穿文章始终的词语。

常见设问形式有:

What is the best title for this passage?

Which of the following is the best title of the passage?

What can be a suitable title for the text?

What might be the best title for the passage?

The best title of the passage is ______.

The suitable headline of the passage may be ______.

2、文章大意类

每篇文章都有中心思想,可以通过找主题句来获取文章中心思想。主题句通常在首段或结尾段,但有时也会出现在文章的中间段落。因此,在阅读时要倍加关注文章的首段和结尾段及各个段落的主题句。

常见设问形式有:

What is the main idea of the passage?

Which of the following can best summarize the passage?

What is the message conveyed in the story?

What does the passage mainly present?

What is the main theme of the story?

What does the story mainly tell us?

What does the passage mainly talk about?

The passage is mainly about ______.

The main purpose of the passage is to ______.

The passage is mainly written to ______.

3、段落大意类

每个段落通常都有一个中心思想,通常会在本段首句体现出来,即常说的段落主题句。一般来说,采用归纳法的段落,细节表述在前,归纳概括在后。若主题句出现在段首,则文章多为说明文和议论文。主题句也可能出现在段落的中间。有时作者没有写出明显的主题句,考生要学会根据段落的内容概括出主题句。

常见设问形式有:

What is the main idea of paragraph 1/the last paragraph?

What does paragraph 2 mainly talk about?

What is the last paragraph chiefly concerned with?

What does the writer try to express in paragraph 3?

Which of the following can best summarize paragraph 1?

What is the main idea discussed in paragraph 2?

The main idea of the second paragraph is probably that ______.

应对策略

1、标题概括类

(1)快速浏览全文,了解文章梗概;

(2)找到文章主旨句或关键句,去掉修饰成分,保留中心词;

(3)结合选项与中心词,选出能够全面概括文章内容的标题。

解答此类题目时,注意所选文章题目必须能概括全文的中心内容,即标题涵盖性强,能覆盖全文;标题要体现主题,既不能“太大”,也不能过于片面,即标题所指的范围要恰当;标题表意准确,与文章的感情色彩相同。避免以下四种错误:以偏概全(多表现为部分代替整体);概括过度(多表现为扩大范围);以具体代抽象(多表现为以事实或细节代替抽象概念的大意);偷换概念(多表现为混淆事件的对象)。

Bacteria are an annoying problem for astronauts. The microorganisms(微生物)from our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week. How is NASA overcoming this very tiny big problem? It’s turning to a bunch of high school kids. But not just any kids. It is depending on NASA HUNCH high school classrooms, like the one science teachers Gene Gordon and Donna Himmelberg lead at Fairport High School in Fairport, New York.

HUNCH is designed to connect high school classrooms with NASA engineers. For the past two years, Gordon’s students have been studying ways to kill bacteria in zero gravity, and they think they’re close to a solution(解决方案). “We don’t give the students any breaks. They have to do it just like NASA engineers,” says Florence Gold, a project manager.

“There are no tests,” Gordon says. “There is no graded homework. There almost are no grades, other than ‘Are you working towards your goal?’ Basically, it’s ‘I’ve got to produce this product and then, at the end of the year, present it to NASA.’ Engineers come and really do an in-person review, and…it’s not a very nice thing at times. It’s a hard business review of your product.”

Gordon says the HUNCH program has an impact(影响)on college admissions and practical life skills. “These kids are so absorbed in their studies that I just sit back. I don’t teach.” And that annoying bacteria? Gordon says his students are emailing daily with NASA engineers about the problem, readying a workable solution to test in space.

(2019全国II卷 阅读D)

What is the best title for the text?

A. NASA: The Home of Astronauts

B. Space: The Final Homework Frontier

C. Nature: An Outdoor Classroom

D. HUNCH: A College Admission Reform

【分析】本文讲述了NASA的宇航员受到细菌问题的困扰,他们把该问题交给了NASA HUNCH的高中生们,其目的是将科技与学校教育结合起来。根据第一段的“How is NASA overcoming this very tiny big problem? It’s turning to a bunch of high school kids.”、第三段的“There is no graded homework…at the end of the year, present it to NASA.’”以及最后一段的“Gordon says his students…readying a workable solution to test in space.”可知,本题的最佳答案为B项。A项信息文章未提及;C、D两项均是文章中部分段落的主题,不能全面概括文章的主旨。

Good Morning Britain’s Susanna Reid is used to grilling guests on the sofa every morning, but she is cooking up a storm in her latest role — showing families how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget.

In Save Money: Good Food, she visits a different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to reduce food waste, while preparing recipes for under £5 per family a day. And the Good Morning Britain presenter says she’s been able to put a lot of what she’s learnt into practice in her own home, preparing meals for sons, Sam, 14, Finn, 13, and Jack, 11.

“We love Mexican churros, so I buy them on my phone from my local Mexican takeaway restaurant,” she explains. “I pay £5 for a portion(份), but Matt makes them for 26p a portion, because they are flour, water, sugar and oil. Everybody can buy takeaway food, but sometimes we’re not aware how cheaply we can make this food ourselves.”

The eight-part series(系列节目), Save Money: Good Food, follows in the footsteps of ITV’s Save Money: Good Health, which gave viewers advice on how to get value from the vast range of health products on the market.

With food our biggest weekly household expense, Susanna and Matt spend time with a different family each week. In tonight’s Easter special they come to the aid of a family in need of some delicious inspiration on a budget. The team transforms the family’s long weekend of celebration with less expensive but still tasty recipes.

(2018全国I卷 阅读B)

What can be a suitable title for the text?

A. Keeping Fit by Eating Smart

B. Balancing Our Daily Diet

C. Making Yourself a Perfect Chef

D. Cooking Well for Less

【分析】根据文章第一段中的“prepare delicious and nutritious meals on a tight budget”,第二段中的“how to reduce food waste, while preparing recipes for under £5 per family a day”,第三段中的“how cheaply we can make this food ourselves”以及最后一段中的“less expensive but still tasty recipes”等信息可知,文章主要讲述如何用较少的钱做出好吃又营养的食物,所以“Cooking Well for Less”是最佳标题。故选D项。A项和C项只概括了文章中的部分细节,不全面。B项是针对文中“delicious and nutritious meals”的主观臆造。

2、文章大意类

(1)通读全文,抓住每段或每个层次的主要含义;

(2)将每段的主题和主旨句综合起来,归纳出文章的中心。

解答此类题目时,应特别注意把握文章的“三主”,即文章的主题思想、结构主线和关键句的主谓结构。此外,甄别选项时,注意排除两类干扰项:一是以细节代替主旨;二是以表面意思代替深层含义。

Marian Bechtel sits at West Palm Beach’s Bar Louie counter by herself, quietly reading her e-book as she waits for her salad. What is she reading? None of your business! Lunch is Bechtel’s “me” time. And like more Americans, she’s not alone.

A new report found 46 percent of meals are eaten alone in America. More than half (53 percent) have breakfast alone and nearly half (46 percent) have lunch by themselves. Only at dinnertime are we eating together anymore, 74 percent, according to statistics from the report.

“I prefer to go out and be out. Alone, but together, you know?” Bechtel said, looking up from her book. Bechtel, who works in downtown West Palm Beach, has lunch with co-workers sometimes, but like many of us, too often works through lunch at her desk. A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder. She returns to work feeling energized. “Today, I just wanted some time to myself,” she said.

Just two seats over, Andrew Mazoleny, a local videographer, is finishing his lunch at the bar. He likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom he’s on a first-name basis if he wants to have a little interaction(交流). “I reflect on how my day’s gone and think about the rest of the week,” he said. “It’s a chance for self-reflection. You return to work recharged and with a plan.”

That freedom to choose is one reason more people like to eat alone. There was a time when people may have felt awkward about asking for a table for one, but those days are over. Now, we have our smartphones to keep us company at the table. “It doesn’t feel as alone as it may have before all the advances in technology,” said Laurie Demeritt, whose company provided the statistics for the report.

(2019全国II卷 阅读C)

What is the text mainly about?

A. The trend of having meals alone.

B. The importance of self-reflection.

C. The stress from working overtime.

D. The advantage of wireless technology.

【分析】本文通过一份调查结果显示,越来越多的人选择独自用餐,原因很多,比如逃离工作环境,或者独自思考、享受独处时光。再结合文章最后一段前两句“That freedom to choose is…but those days are over.”可以看出,以前独自用餐感觉尴尬的时代已经结束了,也就是说独自用餐正慢慢成为一种趋势,故选A项。B、C、D三项为文章中的细节信息,不能概括文章的主旨。

Benjamin West, the father of American painting, showed his talent for art when he was only six years of age. But he did not know about brushes before a visitor told him he needed one. In those days, a brush was made from camel’s hair. There were no camels nearby. Benjamin decided that cat hair would work instead. He cut some fur from the family cat to make a brush.

The brush did not last long. Soon Benjamin needed more fur. Before long, the cat began to look ragged(蓬乱). His father said that the cat must be sick. Benjamin was forced to admit what he had been doing.

The cat’s lot was about to improve. That year, one of Benjamin’s cousins, Mr. Pennington, came to visit. He was impressed with Benjamin’s drawings. When he went home, he sent Benjamin a box of paint and some brushes. He also sent six engravings(版画)by an artist. These were the first pictures and first real paint and brushes Benjamin had ever seen.

In 1747, when Benjamin was nine years old, Mr. Pennington returned for another visit. He was amazed at what Benjamin had done with his gift. He asked Benjamin’s parents if he might take the boy back to Philadelphia for a visit.

In the city, Mr. Pennington gave Benjamin materials for creating oil paintings. The boy began a landscape(风景)painting. Williams, a well-known painter, came to see him work. Williams was impressed with Benjamin and gave him two classic books on painting to take home. The books were long and dull. Benjamin could read only a little, having been a poor student. But he later said, “Those two books were my companions by day, and under my pillow at night.” While it is likely that he understood very little of the books, they were his introduction to classical paintings. The nine-year-old boy decided then that he would be an artist.

(2017浙江卷 阅读A)

What is the text mainly about?

A. Benjamin’s visit to Philadelphia.

B. Williams’ influence on Benjamin.

C. The beginning of Benjamin’s life as an artist.

D. The friendship between Benjamin and Pennington.

【分析】本文讲述了美国画家Benjamin West小时候的画画经历及他是如何立志成为一名画家的,故选C项。A、B、D三项是主旨下的具体支撑信息,而非主旨。

3、段落大意类

(1)快速浏览设问所指段落,画出主题句,如果没有主题句,画出高频关键词;

(2)对比主题句或高频关键词,结合选项,找出能够概括段落大意的选项。

一般来说,主题句通常以三种形式出现:

①开门见山:提出主题——细节支撑——阐明主题;

②段末点睛:细节描述——归纳要点——概括主题;

③段中点旨:细节描述——归纳主题——进一步解释。

在阅读非故事性文章如科普说明文或议论文时,主题句尤其明显。但有些文章的主题句并不明显,而是隐含在段落之中,考生要注意辨别。

Popularity is a well-explored subject in social psychology. Mitch Prinstein, a professor of clinical psychology, sorts the popular into two categories: the likable and the status seekers. The likables’ plays-well-with-others qualities strengthen schoolyard friendships, jump-start interpersonal skills and, when tapped early, are employed ever after in life and work. Then there’s the kind of popularity that appears in adolescence: status born of power and even dishonorable behavior.

(2019全国I卷 阅读D)

What is the second paragraph mainly about?

A. The classification of the popular.

B. The characteristics of adolescents.

C. The importance of interpersonal skills.

D. The causes of dishonorable behavior.

【分析】根据第二段中的“Mitch Prinstein, a professor of clinical psychology, sorts the popular into two categories: the likable and the status seekers.”可知,临床心理学教授Mitch Prinstein将受欢迎的人分为两类:讨人喜欢的人和追求地位的人。此句是段落主题句,本段内容分别对“the likable”和“the status seekers”做了解释,所以本段主要介绍了受欢迎的人的两种分类,故选A项。B、C、D三项分别是针对原文中“adolescence”、“interpersonal skills”和“dishonorable behavior”这三个词臆造的选项,故排除。

Meanwhile, things that you might expect to discourage spending — “bad” tables, crowding, high prices — don’t necessarily. Diners at bad tables — next to the kitchen door, say — spent nearly as much as others but soon fled. It can be concluded that restaurant keepers need not “be overly concerned about ‘bad’ tables”, given that they’re profitable. As for crowds, a Hong Kong study found that they increased a restaurant’s reputation, suggesting great food at fair prices. And doubling a buffet’s price led customers to say that its pizza was 11 percent tastier.

(2018江苏卷 阅读B)

What does the last paragraph talk about?

A. Tips to attract more customers.

B. Problems restaurants are faced with.

C. Ways to improve restaurants’ reputation.

D. Common misunderstandings about restaurants.

【分析】分析该段可以看出第一句是段落主题句。第一句意为“你认为可能抑制消费的因素,如‘差’餐位、人群拥挤、价格高等不一定是对的”。下文举例证明作者的观点,所以本段主要讲人们对于饭店的几个误解。故选D项。

本文来源:《百朗英语阅读风暴新课标系列·阅读理解微技能深度训练》



声明:内容来自搜狐,该文观点仅代表作者本人,本站仅提供信息存储空间服务。如果需要删除请联系站长;

亚搏体育网站
孩子个头矮,多吃此菜,个头蹭蹭往上长,视力也越来越好! 最完美的星座老公,嫁给他们,余生都会生活在蜜罐中 咖啡喝多少才最合适,提神醒脑的同时注意健康 快过年了,年年都要蒸几锅的荞麦馒头,粗细粮搭配,老妈点名要吃 金在中:未来式构想 DREAMS COME TRUE 日本爆卖!堪称护肤界“戴森”的面膜仪,随时在家做SPA!告别问题肌肤! 张杰经常约女生喝酒和看电影?谢娜晒照秀恩爱力证感情如旧 番茄鸡蛋疙瘩汤,汤汁酸爽,鲜美嫩滑,冬天喝还暖胃! 本可一举爆红网络,宁愿赔违约金也要走,如今哭晕到厕所了吧 孕妈健康美丽的零食清单 食与市探访记 | 从米其林一星 MIO 餐厅,到京城名流最喜欢的菜市场 全球公认最好吃的5种饼干,只有一样是中国生产,有你爱吃的吗? 天蝎座这样深深地爱着一个人 最伤肝的,原来不是抽烟喝酒,而是这件小事,大多数人每天都做 乡村旅游喜忧参半中的破局思考 女星金·卡戴珊和科勒·卡戴珊现身洛杉矶,姐妹俩都很迷人 没想到,一档关注青年人“玩”的节目,竟然这么好看 要想粉蒸肉软糯入味不油腻,多加这一种食材,出锅松软又清香 星战衍生剧《曼达洛人》曝海量概念图 曾厝垵也能吃到美味实惠的牛排了,还有能拿着边逛边吃的牛排杯,太惬意! 汤唯演电视剧掉进“坑里”?她自嘲“菜鸟”演技不足 和哪些星座结婚,会过得很幸福? 《大明风华》汤唯被质疑演技,突然想到了《如懿传》里的周迅 婚姻搭配程度高,有机会在一起的生肖人 除夕年夜饭,来道小凉菜,爽口下酒,比大鱼大肉受欢迎

高考英语阅读理解主旨大意题解题技巧,送给备考的你

ǚ儿童定位手表gps防丢ǚ,ǚ经典魔兽故事ǚ,ǚ迈克杰克逊的一生故事视频ǚ,ǚ多彩贵州舞蹈学校ǚ,ǚ龙门式油罐焊接设备ǚ,ǚ杭州哪里卖女装的便宜ǚ,ǚ社会环保活动ǚ,ǚ西咸北控环保科技有限公司ǚ,ǚ红尘都巿在线阅读小说网ǚ,ǚ泳池污水处理设备厂家ǚ,ǚ迅雷看看电影院ǚ,ǚ名人传关于米开朗基罗的故事ǚ,ǚ阿朗的故事片尾曲ǚ,ǚ老电影牧马人谁主演ǚ,ǚ感人的故事怎么命名ǚ,ǚ好看的古代小说插图ǚ,ǚ东莞市众雄机械设备有限公司ǚ,ǚ浪琴手表18k金不耐磨ǚ,ǚ秋霞手机电影网片版ǚ,ǚ笔记本突然未安装音频设备ǚ,ǚ美食图片apiǚ,ǚ冰雪奇缘电影英文台词百度云ǚ,ǚ女装服饰专卖店加盟ǚ,ǚ格雅手表男士机械手表ǚ,ǚ南宁方特旅游度假区ǚ,ǚ淘宝 虚假交易 套现ǚ,ǚ芜湖特色美食小吃ǚ,ǚ工业纯水机设备厂家ǚ,ǚ富有哲理的寓言故事ǚ,ǚ谍战经典电视剧ǚ,ǚ穿越古代小说阅读网ǚ,ǚ关于唯物辩证法的小故事ǚ,ǚ论文参考文献写什么ǚ,ǚ类似反黑的香港电视剧ǚ,ǚ女生爱听的故事短的ǚ,ǚ阳光室内装修图片ǚ,ǚ小人国的睡前故事ǚ,ǚ重庆公共交通学校ǚ,ǚ印度电影宝贝计划ǚ,ǚ西安1周天气ǚ,ǚ淘宝申请退款原因有哪些ǚ,ǚ连锁经营论文题目ǚ,ǚ张铁林之老梁讲故事ǚ,ǚ小平米中式装修风格ǚ,ǚ英雄传奇故事简要ǚ,ǚ秘密电影美国版ǚ,ǚ昆明环保购物袋ǚ,ǚ南宁到北海的火车ǚ,ǚ郑州新东方烹饪学校是个坑ǚ,ǚ美食的俘虏2季ǚ,ǚ环保行业基准收益率ǚ,ǚ甘蓝菜品种ǚ,ǚ杭州到上海火车时刻表ǚ,ǚ我的读书故事600字六年级ǚ,ǚ雨后小故事表情ǚ,ǚ阿玛尼手表换电池教程ǚ,ǚ电影票团购回扣ǚ,ǚ青春校园伤感言情小说ǚ,ǚ纯水设备工程公司ǚ,ǚ今日杭州的天气ǚ,ǚ芦田爱菜 谷花音ǚ,ǚ螺蛳湾女装批发市场ǚ,ǚx龙时代有声小说ǚ,ǚ**故事ppt背景图片ǚ,ǚ网上购物夏季韩版女装ǚ,ǚ星夜故事会主持人ǚ,ǚ昌邑北海公园救人视频ǚ,ǚ淘宝的直通车在哪里ǚ,ǚ老梁故事汇汪加味ǚ,ǚ有声小说召唤万岁下载ǚ,ǚ水菜丽重口味黑人mp4ǚ,ǚ天下美食菜谱油炸汤圆ǚ,ǚ免费音乐dj在线下载ǚ,ǚ东海舰队北海舰队哪个待遇好ǚ,ǚ就业推荐表里自我介绍200字ǚ,ǚ环保设备厂家是什么ǚ,ǚ无锡过年天气预报ǚ,ǚ龙珠超的同人小说ǚ,ǚ淘宝直通车违禁词ǚ,ǚ形容诚信的成语故事ǚ,ǚ再来一次日语翻译ǚ,ǚ玄幻主攻一对一完结小说ǚ,ǚ嘉莉妹妹 人名英文ǚ,ǚ依波路 男表ǚ,ǚ北京汉庭北海公园店ǚ,ǚ重庆美食天下ǚ,ǚ感人的爱情故事评书ǚ,ǚ美食天下菜谱汤类大全ǚ,ǚ怎样使用钳形电流表ǚ,ǚ民间鬼故事短篇超吓人ǚ,ǚ多余的温柔dj版ǚ,ǚ通河天气预报ǚ,ǚ自来水垄断二次供水设备ǚ,ǚ纸制包装盒生产设备ǚ,ǚ快手直播怎么设置静音ǚ,ǚ美食天下家常菜谱大全窍门ǚ,ǚ免费阅读小说黄金瞳ǚ,ǚ菊花与蜂蜜效与作用ǚ,ǚ美食图片丰满少妇ǚ,ǚ新闻英语翻译发展ǚ,ǚ心为物累文言文翻译ǚ,ǚ反映70年代经典电视剧ǚ,ǚ河南特色美食小吃ǚ,ǚ宁夏民间故事简短ǚ,ǚ污水处理 设备ǚ,ǚ荣华中等专业学校ǚ,ǚ梅菜扣肉的传统做法ǚ,ǚ武汉7月15日天气ǚ,ǚ二手移动水上乐园设备ǚ,ǚ桑乐分体太阳能热水器使用方法ǚ,ǚ衣适家干洗店设备ǚ,ǚ精工手表卫星定位ǚ,ǚ美菜商城appǚ,ǚ哈尔滨微整专业学校ǚ,ǚ2014年度完结小说排行榜ǚ,ǚ白城到松原火车时刻表ǚ,ǚ关于民间故事200字大全ǚ,ǚ有趣的儿童笑话故事ǚ,ǚ恒源祥旗舰店女装ǚ,ǚ黄海冰的所有电视剧ǚ,ǚ港台男明星名单ǚ,ǚ南宁电动车新规限行ǚ,ǚ劲爆串烧dj2009中文网ǚ,ǚ重庆 桑拿设备ǚ,ǚ平舆天气预报40天查询ǚ,ǚ东莞粤海环保科技公司ǚ,ǚ南宁市彰泰郡风水如何ǚ,ǚ触手小说ǚ,ǚ笑傲江湖有声小说打包下载ǚ,ǚ两性故事海外留学女学生ǚ,ǚ新闻夜航广告瑞士手表ǚ,ǚ30集霍东阁经典电视剧ǚ,ǚ中蜂越冬ǚ,ǚ银川思迈尔英语学校ǚ,ǚ诚信故事的文言文句子ǚ,ǚ曰本妈妈2电影 视频ǚ,ǚ任重最新电影ǚ,ǚ免费全本小说书城华为ǚ,ǚ英译汉在线翻译工具ǚ,ǚ淘宝商城2013茵曼新款女装ǚ,ǚ介绍医生的小孩绘本故事ǚ,ǚ唐会酒吧慢摇djǚ,ǚ论文发表有什么用处ǚ,ǚ淘宝店铺链接怎么改ǚ,ǚ最灵异的鬼故事ǚ,ǚ电影院最晚几点关门ǚ,ǚ百度免费言情小说下载ǚ,ǚ国王,黄昏,厨房编童话故事三年级ǚ,ǚ电瓶充电器电流表越来越小ǚ,ǚ幼儿童话故事大全ǚ,ǚ中国古代寓言故事的四字词语ǚ,ǚ乡乡村爱情故事10下ǚ,ǚ酒吧dj相片ǚ,ǚ大学生论文联合比对库查重ǚ,ǚ韩版女装装修效果图ǚ,ǚ感人的童话故事的作文ǚ,ǚ毕业论文选题好难ǚ,ǚ一间理发店装修设计ǚ,ǚ经典老歌dj舞曲视频ǚ,ǚ绿色环保产品证书ǚ,ǚ中国矿山机械设备网ǚ,ǚ韩国十九禁电影ǚ,ǚ给儿童讲睡前故事大全ǚ,ǚ乡村爱情故事2部电视剧ǚ,ǚ大头儿子和小头故事在线听ǚ,ǚ电力职称论文发表网ǚ,ǚ孤独的美食家 迅雷ǚ,ǚ广东家居装修网ǚ,ǚ古龙小说免费阅读ǚ,ǚ看免费的全本小说ǚ,ǚ九龙新能源汽车产业园ǚ,ǚ胶辊生产设备ǚ,ǚ2019年最近的热门话题50字ǚ,ǚ透视表实时更新ǚ,ǚ昆明嵩明白邑天气ǚ,ǚ西安天气雨ǚ,ǚ有关换位思考的议论文ǚ,ǚ六安碧桂园精装修ǚ,ǚ济宁曲阜机场航班时刻表ǚ,ǚ升龙道有声小说下载ǚ,ǚ关于高尔基爱读书的故事ǚ,ǚ小学教师师德论文网ǚ,ǚ历史上关于诚信的故事20字ǚ,ǚ大型游泳池设备大全ǚ,ǚ林肯的幽默小故事ǚ,ǚ民办学校安全责任书ǚ,ǚ素菜谱大全家常菜做法ǚ,ǚ各银行利率表2012ǚ,ǚ语音讲白雪公主的故事ǚ,ǚ木都车女装2012秋冬装ǚ,ǚ我要听小鼹鼠的故事ǚ,ǚ私立学校大学ǚ,ǚ以善于发现一篇议论文ǚ,ǚ俏衣服秋冬女装羊毛ǚ,ǚ热菜食谱ǚ,ǚ生育津贴工资表如何做ǚ,ǚ大尺度美国电影ǚ,ǚ购买常用医疗设备ǚ,ǚ少年狂少小说全集ǚ,ǚ情路弯弯dj版广场舞ǚ,ǚ住房装修图厨房ǚ,ǚ憋尿学校的故事长一点ǚ,ǚ音频设备免费下载ǚ,ǚ2007年的热门歌曲ǚ,ǚ衣联网中老年女装批发ǚ,ǚ大头菜鸡蛋饼的做法ǚ,ǚ80年代香港武打电视剧大全ǚ,ǚ都市废柴逆袭校园小说ǚ,ǚ加快dj音乐2012下载ǚ,ǚ淘宝店铺直通车托管ǚ,ǚ北海大地数字影院ǚ,ǚ孙红雷的抗战电视剧有哪些ǚ,ǚ华健电力设备有限公司ǚ,ǚ泰国的神话电视剧ǚ,ǚ开海鲜干货店ǚ,ǚ抖音里拍桌子唱歌吓人ǚ,ǚ推荐点日本电视剧ǚ,ǚ可疑的美容院电影天堂ǚ,ǚ新能源汽车 产业布局ǚ,ǚ淘宝网秋装女装短裤ǚ,ǚ好看的男主玄幻小说ǚ,ǚ香港金不换泰国菜ǚ,ǚ抖音的视频编辑软件ǚ,ǚ沈阳电脑学校ǚ,ǚ贵州2016国考职位表ǚ,ǚ课程表设置ǚ,ǚ广州美食地图2017ǚ,ǚ铅锌矿选矿设备出售ǚ,ǚ重庆美食卡通图片大全ǚ,ǚ整篇文章翻译的软件ǚ,ǚ美国恐怖故事第七季哪里能看ǚ,ǚ川菜家常菜谱大全及做法ǚ,ǚ专业硕士论文盲审ǚ,ǚ安装监控设备的步骤ǚ,ǚ现场dj喊麦视频ǚ,

亚搏体育官网
通常以选择文章最佳标题(title/topic),概括文章中心大意(main idea)、文章段落大意(topic)等形式出现。 研究近几年课标地区的高考阅读理解题可以发现,主旨大意题几乎年年都有,而且在大…
曾经的荷兰队长稿件来源:足球报记者寒冰报道亚搏体育网站的足球理念非常开放,进攻战术也打得很漂亮,但始终解决不了防守问题,导致亚搏体育官网一度有了降级之忧。

最新发布

相关推荐

本周最热